womantoc.gr | 30 Νοε. 2021

Φυσικός τρόπος για μία stress-free καθημερινότητα και στάση ζωής;


Είναι μάλλον περιττές οι συστάσεις στο άγχος και τους τομείς που μας επηρεάζει, αφού ο καθένας μας αναγνωρίζει λίγο πολύ τα σημάδια και τα ερεθίσματα που λαμβάνει από τους εξωτερικούς παράγοντες που του προκαλούν στρες.

missbloom.gr | 22 Νοε. 2021

Κανένα άγχος: Υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να μένουμε ήρεμοι ακόμα και υπό πίεση

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το άγχος επιστημονικά και τεκμηριωμένα, τότε πρέπει να το ορίσουμε ως μία ιδιοσυγκρασιακή απάντηση σε εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις που σχετίζονται με συμπεριφορικές ή μοριακές προσαρμογές.

shape.gr | 11 Νοε. 2021

Κεφάλαιο Άγχος: Το συμπλήρωμα διατροφής που θα σε βοηθήσει να το διαχειριστείς


Ο όρος άγχος προέρχεται από το ρήμα ἄγχω, που στην αρχαία ελληνική γλώσσα σημαίνει σφίγγω ή πνίγω, και είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση σε μια απειλή ή σε μια αίτηση για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων, διαβάζω ανατρέχοντας στον αντίστοιχο ορισμό της λέξης.

womantoc.gr | 8 Νοε. 2021

Άγχος: Πώς η σωστή διαχείρισή του μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στη ζωή σου

Το άγχος είναι αναπόφευκτο στοιχείο της καθημερινότητας και σε μικρές δόσεις μπορεί να είναι θετικό. Σε μεγάλες δόσεις όμως, χρειάζεται να το διαχειριστούμε. Υπάρχει άνθρωπος που δεν αντιμετωπίζει άγχος; Προσωπικά, πιστεύω πως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.

missbloom.gr | 1 Νοε. 2021

Αναγνωρίζω, προγραμματίζω, παρακινούμαι | Οδηγός καλής διάθεσης

Είτε μιλάμε για χρόνιο είτε για περιστασιακό, το άγχος προκαλεί domino effect στο σώμα και στο πνεύμα μας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. "Μην αγχώνεσαι", "μη στεναχωριέσαι" είναι μερικές από τις καταφάσεις και τις προσταγές που μόνο συμπονετικές δεν ακούγονται όταν βιώνουμε μια στρεσογόνα κατάσταση ή περίοδο.

shape.gr | 26 Οκτ. 2021

Τι αποκαλύπτουν για σένα οι συχνές λιγούρες, ιδίως σε απαιτητικές περιόδους;

Αν κάποιες στιγμές της ημέρας φαίνονται όλα δύσκολα και έρχεται μία τεράστια λαχτάρα για γλυκό ή αλμυρό, τότε μάλλον το σώμα κάτι θέλει να σου πει. Οι περισσότερες γυναίκες -και οι άντρες απλά δεν το αποκαλύπτουν!- νιώθουν μέσα στη μέρα έντονες λιγούρες, ιδίως πριν από στρεσογόνες καταστάσεις ή μετά από αυτές.


shape.gr | 5 Οκτ. 2021

#stressmefree - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση

Η 10η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Με αφορμή αυτή τη σημαντική ημέρα, το Shape, το MissBloom και το TheToc ενώνουν τις δυνάμεις και τους ανθρώπους τους και οργανώνουμε μια ενδιαφέρουσα live streaming σειρά συνεντεύξεων, "πιάνοντας" από διαφορετικές πλευρές το άγχος και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

neolaia.gr | 2 Μαρ. 2021

Μιλήσαμε με μία απόφοιτη Επιστημών Υγείας για το πώς η πίεση των σπουδών μετατρέπεται σε επιτυχία

Η Εμμανουέλα Δασκαλάκη μοιράζεται μαζί μας τη δική της εμπειρία από τη φοιτητική ζωή και μας δίνει μερικά tips για μέγιστη απόδοση. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα όταν τελειώνει η εξεταστική και ξεκινάει το νέο εξάμηνο. Από τη μία, σκέφτεσαι τα μαθήματα που έδωσες, αλλά δεν βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά για την επίδοσή σου.

neolaia.gr | 5 Φεβ. 2021

Πώς έρχονται τα καλύτερα αποτελέσματα στα μισά της εξεταστικής

Η συγκέντρωση και η ψυχραιμία που χρειάζεσαι για να κλείσει ομαλά ένα κεφάλαιο απαιτητικών εξετάσεων, δεν είναι ούτε το πιο εύκολο, αλλά ούτε και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Εμείς βρήκαμε τον τρόπο για να γίνει λίγο πιο ευχάριστο το διάβασμα και να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα!

neolaia.gr | 15 Ιαν. 2021

Train your brain: 5 τρόποι για λιγότερο άγχος και πιο δυνατή μνήμη στην εξεταστική

Επίκειται εξεταστική και κοντεύεις να φρικάρεις; Πρέπει να γράψεις την εισαγωγή της εργασίας σου και έχεις ήδη κλατάρει; Τα μαθήματα για πτυχίο τρυπώνουν τώρα και στους χειρότερους εφιάλτες σου; Πάρε βαθιά ανάσα και ρίξε μια ματιά στους τρόπους που ακολουθούν!

queen.gr | 23 Οκτ. 2020

Πώς η εσωτερική σου δύναμη θα σε κρατήσει ζεν στις προκλήσεις της καριέρας σου

Οι «μεγάλες κρίσεις» στο γραφείο μπορεί να μην είναι… καθημερινό φαινόμενο, είναι όμως πολύ συχνές – υποθέτω όπως στους περισσότερους εργασιακούς χώρους που τρέχουν προθεσμίες, κόσμος πηγαινοέρχεται, αποφάσεις λαμβάνονται συνεχώς και τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία.

queen.gr | 20 Οκτ. 2020

Η καριέρα μου κι εγώ: «Dos» και «don’ts» στον δρόμο προς την κορυφή

Βουτώντας στα πολύ βαθιά νερά μιας νέας επαγγελματικής πορείας, βρίσκεσαι εν πολλοίς «στα χαμένα». Πολλές φορές αυτή η «άγνοια κινδύνου» σού βγαίνει σε καλό και μία παρακινδυνευμένη σου κίνηση ή συμπεριφορά αποδίδει τα μέγιστα και σου δίνει την ώθηση που χρειαζόσουν.

queen.gr | 12 Οκτ. 2020

Τρεις λόγοι που το στρες καταστρέφει (και) την καριέρα σου και τρεις τρόποι για να το αποβάλλεις

Μία «άσχημη μέρα» στη δουλειά μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση και να σε επηρεάσει σε κάθε τομέα της ζωής σου. Ας μην κρυβόμαστε, το στρες και το άγχος που προκαλείται από την πίεση στον εργασιακό χώρο όλες το έχουμε βιώσει, λιγότερο ή περισσότερο.

athensvoice.gr | 07 Οκτ. 2020

Το BrainUP StressDOWN συμβάλλει στη διατήρηση της ηρεμίας και της απόδοσης υπό πίεση, στην ελάττωση της έντασης και στη διαχείριση των στρεσογόνων γεγονότων

Τα προβλήματα και η αβεβαιότητα που έχει φέρει ο νέος κορωνοϊός στη ζωή μας έχουν επηρεάσει αρνητικά την ψυχική διάθεση πολλών ανθρώπων, που νιώθουν το άγχος και το στρες τους να εντείνονται μέρα με τη μέρα.

iatronet.gr | 07 Οκτ. 2020

Πώς θα αντιμετωπίσω το άγχος, μεγιστοποιώντας παράλληλα την απόδοση του εγκεφάλου


Το άγχος μπορεί να γίνει χρόνιο, όσο αγνοούμε την ύπαρξή του και δε λαμβάνουμε μέτρα για να το περιορίσουμε. Τι μπορείτε να κάνετε για να το μειώσετε. Όλοι, λίγο-πολύ, έχουμε άγχος στην καθημερινότητά μας.

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 61 99 886